Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Αττικό Μονοπάτι ενώνει τον Μαραθώνα με τον Πειραιά που αγγίζει τα 250 χλμ

Από το Fαcebook εκδόθηκε τις 25/11/2019
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - 6 ΕΩΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Από την Άνοιξη του 2018, ένα μονοπάτι πεζοπορίας, αστικής δημιουργίας και έρευνας, με την ονομασία «Αττικό Μονοπάτι» διασχίζει το λεκανοπέδιο και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Αυτό το μονοπάτι ενώνει τον Μαραθώνα με τον Πειραιά, συνεχίζει έως τα Μέγαρα και επιστρέφει στην Αθήνα για να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο, το Λαύριο και το Σούνιο, με τελικό μήκος που αγγίζει τα 250 χλμ.



Το Αττικό Μονοπάτι έχει προσεγγιστεί σαν ένα εργαλείο αναζήτησης τρόπων κατοίκησης, κατασκευής, και χωρικού σχεδιασμού της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, ως μια υποδομή μεταφοράς επιτρέποντας την περιήγηση στην πόλη και στις τοπικές ιδιαιτερότητές της καθώς και ως ένας γραμμικός τόπος που κατοικείται με το περπάτημα. Στοχεύει στην ανακάλυψη σε βάθος του μορφολογικού και οικολογικού πλούτου της Αθήνας, χωρίς μηχανοκίνητο όχημα.

Το Αττικό Μονοπάτι εντάσσεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο των μητροπολιτικών μονοπατιών το οποίο συμπεριλαμβάνει τα μονοπάτια του Παρισιού, της Μασσαλίας, του Λονδίνου, της Κολωνίας, του Μιλάνου, της Λιέγης… Είναι επίσης ένα από τα πεδία μελέτης της Ευρωπαϊκής Σχολής Μητροπολιτικών Μονοπατιών, Metropolitan Trails Academy (χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα Erasmus +).

Η Metropolitan Trails Academy και ο Έλληνας συνεργάτης της, η Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece, με σκοπό να μοιραστούν μαζί σας τις δραστηριότητες του Αττικού Μονοπατιού και της Ευρωπαϊκής Σχολής Μητροπολιτικών Μονοπατιών, οργανώνουν 4 εκδηλώσεις όπου Αθηναίοι, κάτοικοι της Αττικής, πολίτες που ενδιαφέρονται για το αστικό περιβάλλον, φοιτητές, πεζοπόροι, οικολόγοι, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, κλπ., θα μπορέσουν να συμμετάσχουν.


Από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου σας προσκαλούμε:

- Στην Πεζοπορία – Διάλεξη «Πώς γίνεται η χάραξη ενός μητροπολιτικού μονοπατιού»: 8 Φεβρουαρίου (περισσότερες πληροφορίες προσεχώς).
 
Εγγραφές μέσω της ιστοσελίδας :
https://www.eventbrite.com/e/1-how-to-map-out-a-trail-mta-walking-conference-tickets-65163986237?aff=ebapi

- Στο θεωρητικό εργαστήριο σχετικά με το θέμα «Πώς γίνεται η χάραξη ενός μητροπολιτικού μονοπατιού»: 7 Φεβρουαρίου (περισσότερες πληροφορίες προσεχώς).
Εγγραφές μέσω της ιστοσελίδας:
https://www.eventbrite.com/e/1-how-to-map-out-a-trail-mta-workshop-tickets-65165915006

- Στη Διάλεξη « Κατανοώντας την πόλη με το περπάτημα: τα μητροπολιτικά μονοπάτια της Αθήνας και της Ευρώπης »: 6 Φεβρουαρίου 2020, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (περισσότερες πληροφορίες προσεχώς).

- Στην Έκθεση «Αττικό Μονοπάτι: μια πρώτη προσέγγιση» που θα εγκαινιαστεί στις 6 Φεβρουαρίου 2020 (περισσότερες πληροφορίες προσεχώς).

MetropolitanTrails @trekkingitaliaMI
@Urbanegestalt
tutfrancaisdegrece Mucem
@BureaudesGuides.GR2013
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...