Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

'Ερευνα χρηστών χωρικών δεδομένων για το INSPIRE

Υπάρχει στην ιστοσελίδα της Hellas GIS μια έρευνα χρηστών των χωρικών δεδομένων για το INSPIRE. Η έρευνα αυτή αναφέρεται σε ένα Ερωτηματολόγιο που μπορείτε να συμπληρώσετε στη σελίδα:
http://freeonlinesurveys.com/rendersurvey.asp?sid=8ezyzjl78tugsoy691378

Γενικά η έρευνα αναφέρεται στη χρήση των χωρικών δεδομένων και στις καθημερινές μας ανάγκες. Αλλά υπάρχουν στο τέλος της έρευνας 2 ερωτήσεις οι οποίες θα έχουν πολύ ενδιαφέρον όταν θα ξέρουμε τα αποτελέσματα.

Πρώτη ερώτηση.
- Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο φορέας συντονισμού τών δήμων¨;

Δεύτερη.
- Ποιος οργανισμός πρέπει να είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της οδηγίας INSPIRE στην Ελλάδα;

Ζητάει τη γνώμη μας για δύο θέματα που έχουν πολύ σημασία για την προοπτική της εφαρμογής INSPIRE. Ο υπεύθυνος οργανισμός για την εφαρμογή της οδηγίας στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό.
Η οδηγία INSPIRE είναι μια δύσκολη οδηγία που θέλει και καλές γνώσεις (θεωρητικά και τεχνικά) και μια δυνατότητα δραστικότητας, δυνάμωσης και διαθεσιμότητας (εκπαίδευση, παρακολούθηση των χρηστών, ενημερώσεις). 
Στη δεύτερη ερώτηση... περιμένω τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για να δω τις απόψεις που αφορούν στην επιλογή του αρμόδιου οργανιμού που θα μπορέσει να αναλάβει  την ευθύνη για την εφαρμογή της οδηγίας INSPIRE στην Ελλάδα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...