Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Intergeo 2017 στο Βερολίνο

Για πρώτη φορά, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Βερολίνο Γερμανίας για το ετήσιο συνέδριο και έκθεση του Geospatial. Είναι ένα από το πιο μεγάλο γεγονός στην Ευρώπη στο τομέα της γεωπληροφορικής και τυχερός είμαι που μου έδωσε ο Δήμος που εργάζομαι την άδεια και την πρόσκληση για να πάω να δω από κοντά τι γίνεται.

Κατ'αρχην πρέπει να τονίσω ότι δεν περίμενα τόσο κόσμο και μια τόση μεγάλη έκθεση στο Messe Berlin. Η έκθεση ήταν σε 6 Hall χωρίς να μετρήσω τις άλλες 6 αίθουσες παρουσίασεων και άλλα φόρουμ...

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες για την έκθεση με την εντυπωσιακή υποδοχή της.
 
 


Στο σύνολο είχε περίπου 600 με 700 εταιρείες από σχεδόν όλον το κόσμο!  οι περισσότερες ήταν από Γερμανία, ΗΠΑ, Αγγλία, Κίνα. Έτσι παρουσιάστηκαν πολλά εργαλεία, μηχανήματα, λογισμικά στο πλαίσιο της καινοτομίας και της απλοποιησης της επεξεργασίας των δεδομένων.

Μπορώ να πω ότι πολλά εργαλεία της έκθεσης ήταν τα uav ή drones!  Όλη η πανοπλοία των drones ήταν στη διάθεσή του επισκέπτη!  μικρά,  μεγάλα,  τεράστια...

Από την γνώμη μου αυτά τα UAV χαρακτηρίζουν για τουλάχιστον 30% της έκθεσης. Οι μεγάλες είναι παρόν και απλωσαν τα κοιλιά τους...Δεν θα τους κάνω άλλη διαφήμιση στο blog εδώ.... Μια αμερικανική έχει "πάρει"  μέρος παντού.






Τα τυπογραφικά υλικά είναι επίσης σε πολλά κιοσκιά για την απαραίτητη δημιουργία των χωρικων δεδομένων.  Τα γνωστά λογισμικά ΓΣΠ έχουν αντιπροσωπία στο intergeo και το γνωστό μας QGIS με την αιγλία του γερμανικού OS Geo. Θα δημοσιευσω ύστερα ένα άρθρο για το τι περιμένουμε από την έκδοση 3.



Συνεχίζω την προσωπική μου περιγραφή με το χώρο για την Ασιατική αποστολή στη Γερμανία.  Είχε πολλές εταιρείες,  πολλές αντιπρόσωπος σε όλα τα θέματα του τομέα.  Π.χ Η εταιρεία LUYV έδειξε το υπέρ τεράστιο drone....
Άλλο θέμα αλλά συνδεσμένο με το προηγούμενο είναι η επεξεργασία των δεδομένων για 3D. Αυτή απασχόληση είχε πάρει μέρος σε πολλές εταιρείες από δημιουργία Lidar ή από φωτο-ερμηνεία από ανιχνευτής με τοποθεσία σε γουρούνα, αεροπλάνακι, καραβάκι ή σε εξτρεμ περίπτωση πάνω σε σιδηροδρομικη γραμμή!



Τέλος, ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου για τις παρουσιάσεις από ομιλητές παράλληλα με την έκθεση.  Μετανιώνω το γεγονός ότι 80% ήταν στα γερμανικά μόνο χωρίς μετάφραση και αυτές στα φόρουμ.  Επίσης δεν μπορώ να κρίνω την ποιότητα αλλά μόνο τα θέματα ήταν πολύ γενικά για τις περισσότερες αφήνοντας τις τεχνολογίες και εργαλεία στην είσοδο της αίθουσας. Ο Γεωπληροφορικος που είμαστε δεν έχει σχεδόν τίποτα να μάθει.

Μια άλλη σημείωση είναι ότι οι εταιρείες πωλησης λογισμικων έχουν όλη την άνεση να παρουσίαστουν τα προϊόντα τους χωρίς αντικειμενότητα... Καταλαβαίνω βεβαίως το οικονομικό σύστημα αλλά δεν πρέπει να εξηγήσει όλα....




Το συμπέρασμα μου σε μερικές λέξεις κλειδιά για το intergeo 2017 είναι :
Uav, γερμανικά, 3D, καινοτομία,Gps.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...