Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

2η μέρα του Συνεδρίου

Η μέρα αυτή είναι ακόμη πιο πλούσια από την προηγούμενη επειδή οι παρουσιάσεις είναι στο πλαίσιο όχι μόνο των ερευνών αλλά και των εταιρειών και των υπηρεσιών.

Επίσης, είχε μια παρουσίαση αρκετά τεχνική που αναφερόταν στις καινούριες τεχνολογίες του WebGIS σε REST τεχνολογία. Η εργασία ήτανε σε σχέση με τη δημιουργία ενός χάρτη σε OpenLayers με τη βοήθεια του λογισμικού προετοιμασίας Mapfish Studio.

Στη συνέχεια, ανακάλυψα το καινούριο λογισμικό OrbisGIS που είναι πολύ ενδιαφέρον για την δημιουργία χαρτών και για την απλή επεξεργασία των γεωγραφικών δεδομένων. Υπάρχει μια SQL Console για μια καλύτερη χρήση των δεδομένων. Το λογισμικό είναι σε ανάπτυξη στην IRSTV.(Εργαστήριο της Κεντρικής Σχόλης της Νάντης).

Το απόγευμα έκανα την παρουσίαση μου, όπου εκεί εξήγησα το ρόλο των εφαρμογών της εταιρείας που εργάζομαι και τη χρήση των ελεύθερων λογισμικών στην εφαρμογή πρόβλεψης πυροπροστασίας.

Ο δήμος της Γαλλίας "Σαν Λώ στη Μάνχη" παρουσίασε πώς κάναμε την εγκατάσταση του WebGIS Open Source MapServer-Cartoweb. Από 2 μήνες ανάπτυξης στην αρχή του έργου έπρεπε τελικά μόνο 2 εβδομάδες για να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή αυτή στο έργο του Βόρα.

Στο τέλος είχε μια παρουσίαση της τεχνολογίας WFS-T δηλαδή Editing των γεωγραφικών δεδομένων μέσω διαδικτύου. Πολύ ενδιαφέρον όταν θέλουμε μια βελτίωση της εφαρμογής μας δηλαδή όταν προβλέπουμε την συμμετοχή του κάθε πολίτη για τη δημιουργία δεδομένων στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...